Altså, det skulle ikke være slik, men
det er liksom noe som jeg må fortelle:
jeg har fått igjen min bærbare
datamaskin, fem timer etter at jeg glemte den igjen på toget. I
Ljubliana. Hvordan det har seg at den ble igjen på toget er nå en
ting, men at jeg fikk den så fort tilbake? En bekreftelse på det
som har blitt mer og mer tydelig siden vi krysset grensen til
Slovenia for tre dager siden; dette lille landet er befolket med ikke
så mange, men særdeles hyggelige, høflige, og ærlige mennesker.
I tillegg er maten nydelig, og vinen
fantastisk. Og landskapet? Jeg gir meg over, og er takknemlig for at
jeg nå har noe å skrive på.
Men det var jo egentlig hverken Italia
(Venezia og Trieste) eller Slovenia (Bled og Ljubliana) det skulle
handle om (det kommer kanskje senere), snarere om Øst-Finnmark, og
maten der. Det har seg nemlig slik at jeg var der på en liten turné
for ikke lenge siden; med hyggelige musikere og hyggelige arrangører.
Og god mat.
Første stopp var Vardø, hvor de på
hotellet kunne varte opp med en kveiterett som var helt drøyt god,
samt en kremet fiskesuppe som var laget på virkelig god kraft, med
saftig fisk og sprø juliennegrønnsaker.
Dagen etter skulle vi til Båtsfjord,
så vi la inn en lunsj på Trattoria Capri i Varangerbotn. Det høres
kanskje pussig ut med et slikt navn på et spisested i ei vik i
Finnmark, men faktum er at pizzaen deres er veldig god, og pastaen
deres likeså. Og vertskapet er helt supert, vi følte oss virkelig
velkommen og verdsatt som gjester. Da vi dagen etter var innom en
gang til, ble vi hilst velkommen som gamle kjente, samt at verten
kunne bekjenne at han hadde bestilt pepperkverner (som han ikke hadde
hatt), fordi gitaristen i bandet hadde påpekt at en Spagetti á la
Carbonara skal ha grovkvernet pepper over seg. Og kaffen, nevnte jeg
den?
Veeldig god.
Det må påpekes at vi spiste
godt i Båtsfjord også. I festivalteltet spiste jeg både
fiskeburger og reinsdyrplomme, og begge rettene smakte utmerket.
Siste spillejobb var i Bugøynes. Der
lagde vår eminente bassist super mat på en
kokeplate. Med ingredienser fra Finland.
Vi har forresten fått et bra pizzasted
i Hammerfest også, som nærmer seg Capri i kvalitet. Viva Napoli er
utvilsomt en reise verdt (hvis man da ikke bor på Fuglenes, og kan
spasere) og nok et bevis på at hvis maten er bra, så er minst halve
jobben gjort.
PS For tiden er man i Alta, hvor et visst spisested har senket ambisjonsnivået. Synd.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar