mandag 9. mars 2015

Merk: dette er en tekst.

Jeg hadde tenkt å skrive en artikkel om emotikoner (smilefjes) 
Om disses plass i vår tid? (klokke)
Det burde vel kunne være aktuelt? (tommel opp)
Det er i alle fall verdt å se nærmere på? (lommelykt)

Jeg tenkte først ordentlig over dette med emotikoner etter en sikkerhetssjekk på flyplassen i Tromsø (en evighet siden (klokke)(sky); en kar fra Securitas (uniform) stod ved den dingsen hvor man kan gi tilbakemelding om hvordan sikkerhetssjekk-opplevelsen har vært. Han så seg rundt, trodde at ingen så ham, før han - i rasende fart -  trykket på den grønne smilefjesknappen minst ti ganger (smilefjes). Det var ganske pussig å observere, ikke bare fordi han åpenbart jukset, men det fikk meg også til å lure på hva han trodde han kunne oppnå med det?

En maskin med tre trykknapper, et grønt smilefjes, en gul strekmunn, en rød surmunn. De som skal gjennom sikkerhetssjekken har disse alternativene. Vanligvis trykker jeg ikke på noen av knappene, hverken på flyplasser eller andre steder hvor slike automater finnes. Dog, jeg husker at jeg en gang trykket mange ganger på rød knapp (surmunn), rett og slett fordi jeg var litt sur, egentlig før sikkerhetskontrollen! (smilefjes) 
Gikk det ut over noen? Gikk en statistikkurve ned i kjeller’n på grunn av en suring? (surmunn) Ble noen forbanna? (muskelarm)(muskelarm)(bombe)

Det var Forrest Gump som fant opp smilefjeset (blunkefjes), men jeg tror ikke at han ante hva han satte igang. Hverdagen av emotikoner, det være seg i sms’er (telefon), snap’er (telefon), e-poster (tastatur), offentlige instusjoner (offentlig bygg), flyplasser (fly), butikker (TV)(sigarett) og jegvetikkehva (lyspære) er formidabel. 
Har vi sett en topp? Kommer det noe nytt snart? Blir neste versjon av operativsystemet på telefonen (telefon) min utvidet med enda flere? Kommer alle symfoniorkesterets instrumenter til å være representert? Man kan jo illustrere en fortelling om jakt med et horn (smilefjes), en boksekamp med en gong-gong (smilefjes), og eventuelt «Bolero» med en lilletromme ((surmunn), fordi den er for de innvidde).

Hva med servicen på selve flyturen (fly), etter at man allerede har vært gjennom en kjip sikkerhetskontroll? (surmunn) (uniform)
Når man må kjøpe (surmunn) kaffen (kaffekopp), med kredittkort (kredittkort) (surmunn) (surmunn) slik at - hvis du sitter midt i flyet - knapt rekker å få betalt den sure kaffen (surmunn)(tommel ned), før kabinpersonalet sier at de setter pris på om du verdsetter servicen ombord med et tasterykk på vei ut? (surmunn)

Tre alternativer, i tre farger. Alle skjønner slikt.
Hva om trafikklysene får munner? (smilefjes) Samt en eventuell knyttneve (knyttneve) hvis man er sen etter at det grønne lyset har kommet? (smilefjes)(smilefjes)(knyttneve)(lyspære) 
Hva med generelle offentlige tester/prøver, som teoritesten på kjøreskolen? (bil) Istedenfor 1X2? Det kunne kanskje vært moro, men jeg er avventende (strekmunn). 

Kanskje tippekupongen slutter med HUB (fotball), og begynner med emotikoner istedet? Kanskje for vanskelig? (surmunn)

Skolene (skolebygg)(blyant) i kjølvannet av PISA-testene? Kan man ende opp med et lass av vurderingsark for å ha en følelse (hjerte) av kontroll? Kan man begrense vurderingene til tre emotikoner, nemlig smilefjes, strekmunn og surmunn? (strekmunn) Eller, er vi der allerede? (blunkefjes)

Hva med eksamen på videregående? (skolebygg) (kjærestepar)
«Hvem er statsminister i Norge» (globus), lizm?  Istedenfor 1X2: (smilefjes) Per Sandberg, (strekmunn) Jonas Gahr Støre, (surmunn) Erna Solberg. Det kan bli både humor og misforståelser av slikt.

Hva med et vurderingsskjema av hvordan menn ter seg på toalettet? (toalett) Strekmunn hvis ringen er uten små dråper (smilefjes), smilefjes eller fyrverkeri hvis lokket er lagt ned? (blunkefjes)
Kan dette være noe for utelivet? (ølkrus)(vinglass) For å vise at man tar sitt publikum (gutt og jente)(hjerte) på alvor? (euroseddel)
Kommer motsatsen? (viskelær) Kommer sms’ene (telefon) uten smilefjes? (strekmunn) Mailene? (tastatur)

Tendensen nå er å fylle opp med massevis av småbilder som klæsjes sammen, litt sånn krøssklepping. (stikkontakt)(sprøyte)(brødrister)
Hva med en lommelykt, en geit, en banan og et badekar? I en sms (telefon) som refererer til Trygdekontorets (offentlig bygg) pornoepisode? (agurk)(hjerte)(lolmunn)


(klokke)(briller)

Ingen kommentarer: